Használati útmutató az ékszerekhez

Kedves Vásárló!

Az ékszerek hosszú élettartama csak a rendeltetésszerű használat mellett biztosítható. Annak érdekében, hogy az ékszert minél hosszabb ideig használni tudja, és sokáig örömét lelje bennük, kérem tartsa be az alábbiakban felsorolt rendeltetésszerű használatra vonatkozó szabályokat!

Tartósság: 
– Ékszereit ne tegye ki erősebb fizikai igénybevételnek (ütés, csoszoló, illetve dörzsölő hatás stb.)!
– Továbbé kerülje a feszítést, akadást. Ha beakad a nyaklánc valamibe és hirtelen megrándul a szemek közti részek megnyúlhatnak melynek a következménye a szakadás vagy a szemek összeakadása lehet. Követ tartalmazó ékszereket óvjuk az ütéstől és véletlen se ejtsük le mert a kövek sérűlhetnek esetleg kieshetnek.
– Ékszereinket óvjuk a savas lúgos közegtől, erős hőhatástól, vegyszerektől, tisztítószerektől, mechanikai hatásoktól. Közvetlenül illatszert, parfümöt, dezodort stb. ne permetezzen rá. Sós tengervíz kerülendő!
– Olyan jellegű fizikai mozgásnál ahol az ékszer sérülhet, beakadhat (munka, sport, stb..) ne használja!
– Alvás, fürdés ideje alatt ne viseljünk semmilyen ékszert
– Nyakláncot, karláncot soha ne vegyünk fel megcsavarodva. Minden felvétel előtt ujjainkkal állítsuk egy irányba a szemeket. Ha megcsavarodva hordjuk akkor a szemek megnyúlhatnak és összekadhatnak. Arany színű és köveket tartalmazó ékszereinket főként alkalmi viseletre ajánljuk.

Tisztítás:
Ajánlott időnként puha, száraz, esetleg nedves és nem karcoló kendővel áttörölni.

Vásárolható továbbá üzletünkben kifejezetten arany és ezüst ékszer tisztítására készített törlőkendő és ápolószer. További részletekért érdeklődjön üzletünkben!

Tárolás:
Nem használat esetén száraz, lehetőleg sötét, erős hőhatástól védve célszerű tárolni.
Nem rendeltetésszerű használat, durva gondatlan kezelés miatt a következő hibák lehetnek: szakadás, nyúlás, maródás (erős vegyi anyagok), karcolódás, kopás, szemek összeakadása, kövek kiesése.

Kérem a fentiek betartását!